



Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Za zapisanie otrzymasz aż 500 punktów lojalnościowych!
Opis
Yerba mate El Pajaro Guarana
50 G
Yerba mate El Pajaro Guarana to mocne połączenie paragwajskiej yerba mate z dodatkiem sproszkowanego owocu guarany.
Podstawę yerba mate EL PAJARO GUARANA stanowi paragwajski susz - elaborada, w skład którego wchodzą zarówno listki, drobinki jak i drobne patyczki ostrokrzewu paragwajskiego (ilex paraguariensis). Całość posiada intensywny smak z wyraźną nutą gorzkości. Dobrze wkomponowany naturalny aromat limonki, idealnie współgra z nutą elaborady.
EL PAJARO GUARANA jest napojem mocno działającym i doskonale gaszącym pragnienie. Suszone liście mate , używane w tym diablo mocnym produkcie są eksportowane do wielu innych plantacji w Paragwaju. Można je znaleźć na przykład w Pajarito.
Dodane tu sproszkowane owoce guarany - rośliny występującej naturalnie w całym dorzeczu Amazonki i Pary (Brazylia), są cennym surowcem. Bywa nazywana zwyczajowo guaraną od nazwy napoju gorzko-kwaśnego sporządzanego z jej nasion. Nazwa napoju zaś pochodzi od plemienia Guarani. Właściwości rośliny znane są od dawna ludom tubylczym Amazonii, które zażywają ją w różnych postaciach dla podniesienia sprawności fizycznej i psychicznej, oraz w stanach wzmożonego wysiłku.
Składniki:
- yerba mate (Ilex paraguariensis) 98% - kraj pochodzenia: Paragwaj,
- guarana sproszkowana 2%,
- aromat naturalny.
Sposób parzenia :
- Susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia ok. 150-200 ml oraz zalewa wodą o temperaturze 70-80 stopni C.
- Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych.
- Susz można zalewać wodą z lodem. Sposób parzenia yerba mate
- Najlepiej spożyć przed:/ nr partii produkcyjnej znajdują się na opakowaniu.
- Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnym opakowaniu.