Skontaktuj się z nami

Kontakt
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Paczka w RUCHu) już od 222,00 zł.
Wersje językowe
Waluty
Promocje
Ceremonialne kadzidło Rapé Kaxinawa Cumaru
Ceremonialne kadzidło Rapé Kaxinawa Cumaru
39,99 zł 29,99 zł
Zestaw Rapé 6x3g
Zestaw Rapé 6x3g
209,99 zł 179,99 zł
szt.
Zestaw Rapé 12x3g
Zestaw Rapé 12x3g
399,99 zł 355,99 zł
szt.
Zestaw Rapé 3x6g
Zestaw Rapé 3x6g
189,99 zł 169,99 zł
szt.
Ormus Dreaming™
Ormus Dreaming™
74,99 zł 64,99 zł
Ormus Clarity™
Ormus Clarity™
74,99 zł 64,99 zł
Produkt dnia
Ormus Shamanic™
Ormus Shamanic™
79,99 zł
Kolorowe misy kryształowe 432Hz 6''-12''
Kolorowe misy kryształowe 432Hz 6''-12''
5 499,99 zł
Ambil Jugo de Mapacho™
Ambil Jugo de Mapacho™
59,99 zł
Nowości
Kuripe ,,Universe"
Kuripe ,,Universe"
249,99 zł
Tepi Kuntanawa z kości
Tepi Kuntanawa z kości
399,99 zł
szt.
Tepi Kuntanawa z kości
Tepi Kuntanawa z kości
399,99 zł
szt.
Kuripe Kuntanawa  ,,Skrzydło"
Kuripe Kuntanawa ,,Skrzydło"
199,99 zł
szt.
Kuripe sosnowe opalane
Kuripe sosnowe opalane
64,99 zł
Tepi sosnowe
Tepi sosnowe
64,99 zł
szt.
Tepi sosnowe opalane
Tepi sosnowe opalane
69,99 zł
szt.
Palo Santo - Ochrona domu
Palo Santo - Ochrona domu
29,99 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Kakao z Południowej Afryki

Dostępność: średnia ilość
Cena: 10,99 zł 10.99
ilość szt.
Zyskujesz 10 pkt [?]
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Pin It

Opis

Kakao z Południowej Afryki


Kakao z Południowej Afryki

  • Kraj pochodzenia: RPA
  • 100% ekologiczny produkt
  • Surowe kakao
  • Certyfikat BIO
  • Bez konserwantów
  • Bez barwników
  • Zero GMO

Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu!




Uprawa ekologiczna 834/2007 i 889/2008

 

 

Dlaczego właśnie kakao z Południowej Afryki?

Ponieważ jest to produkt o niepowtarzalnych właściwościach. Kakao z Południowej Afryki powstaje w oparciu o starannie dobrane ziarna kakaowca z ekologicznych upraw. Między innymi dzięki temu powstały napój jest perfekcyjną propozycją na każdy dzień. Wpływa korzystnie na ciało i ducha, a dodatkowo stymuluje organizm do lepszej pracy. Głębia, barwa i smak tego kakao są o wiele bardziej wyraźne, niż w przypadku produktu ze sklepu spożywczego. To z kolei sprawia, że każdorazowe spożywanie napoju staje się jedyną w swoim rodzaju ceremonią, zapewniającą cudowne przeżycia.

Kakao z Południowej Afryki to produkt, który znany jest ze swoich dobroczynnych cech prozdrowotnych. Zawiera przecież tak dużo minerałów, a w tym żelazo, wapń, cynk czy potas. Ziarna kakaowca są najbogatszym źródłem magnezu, który warto uzupełniać w organizmie. Napój kakaowy ma również działanie antydepresyjne i w naturalny sposób poprawia samopoczucie. Co więcej, ziarna kakaowca uważa się za skuteczny afrodyzjak. Roślina ta ma uzdrawiającą moc, która pomaga otworzyć serce i umysł.

Kakao świetnie sprawdzi się podczas medytacji i różnego rodzaju rytuałów. Dzięki głębokiemu i wyrazistemu smakowi potrafi też wesprzeć rozwój osobisty. Nie dziwi zatem fakt, że jest to tak popularny produkt wśród różnych grup społecznych na całym świecie.

Zmielone kakao z Południowej Afryki idealnie nadaje się do przyrządzenia smacznego i pozytywnie wpływającego na zdrowie napoju. Dzięki właściwościom antydepresyjnym, kakao łagodzi stres oraz koi nerwy. Dlatego zaleca się picie go szczególnie po dniu pełnym niekoniecznie pozytywnych wrażeń. Usuwając negatywne emocje, napitek sprzyja poprawie humoru i pozwala się zrelaksować, zachowując harmonię umysłu. Wiedzieli o tym już starożytni Aztekowie i Majowie, którzy wykorzystywali ziarna kakaowca przed ważnymi rytuałami. Kakao pozwalało im zbudować duchową łączność z bóstwami, a dziś sprawdza się jako dodatek podczas medytacji i innych ceremonii.

 

Kluczowe zalety kakao

Kakao z Południowej Afryki to produkt pełen wyjątkowych cech. Chcemy zwrócić uwagę na kilka najważniejszych z nich:

  • Pomaga usunąć bloki emocjonalne, przez co wpływa na pozytywne myślenie.
  • Pozwala zajrzeć w głąb siebie, by lepiej zrozumieć własną osobę.
  • Wspiera kreatywność i twórcze myślenie, co przekłada się na lepszą efektywność w pracy.
  • Zwiększa koncentrację, a co za tym idzie przyczynia się do zwiększenia sprawności umysłu.
  • Działa zbawiennie na pogłębianie praktyki jogi, jak również medytacji.

 

Dlaczego kakao ceremonialne jest lepsze od zwykłego kakao?

Ponieważ dostępne w sklepach spożywczych kakao jest często wielokrotnie przetwarzane, produkt ten pozbawiony jest kluczowych wartości. Producenci zwykłego proszku kakaowego często wykorzystują dodatki, które nie wpływają korzystnie na jego skład. Przez to napój nie jest tak cenny, jak powinien być.

Kakao ceremonialne występuje w postaci pasty kakaowej, a ta z kolei powstaje ze starannie dobranych ziaren kakaowca. Nie posiada sztucznych dodatków, barwników i konserwantów, a dodatkowo pochodzi z upraw ekologicznych.

Napój przygotowany z kakaowej pasty jest bardziej gęsty, zawiesisty i ciut tłustszy. Wyróżnia się także głębią i wyrazistością smaku. Dzięki niepowtarzalnej barwie i wielopoziomowym doznaniom smakowym, takie kakao na długo zapada w pamięć.

 

Kto powinien pić kakao?

Tak naprawdę, to każdy. Choć przede wszystkim skierowane jest do osób, które chcą zajrzeć w głąb własnej osoby. Za pomocą kubka kakao można oczyścić swój umysł przed medytacją i innymi rytuałami. Napój pozwala na lepsze skupienie się na aktualnych zajęciach, a przy okazji działa rozluźniająco na cały organizm. Nie dziwi zatem fakt, że jest tak często wybierane przez osoby, które zajmują się jogą czy medytacją.

Kakao ma niezwykle cenne właściwości wspomagających zdrowie i samopoczucie psychiczne. Badania potwierdzają, że kakao pomaga łagodzić stres poprzez zmniejszenie poziomu hormonów stresu w organizmie. Co więcej, poprawia również przepływ krwi do mózgu, co zwiększa sprawność umysłową, świadomość i skupienie. Utrzymuje gładszą skórę, normalizuje ciśnienie krwi.

Kakao zawiera wiele składników mineralnych, takich jak żelazo, chrom, cynk czy potas. Jednak ziarna kakaowca to przede wszystkim najbogatsze źródło magnezu. Pierwiastek ten jest bezcenny dla naszego organizmu, a my często cierpimy na jego niedobór.

Poza tym ziarna kakaowca są afrodyzjakiem, dzięki któremu zwiększa się ochota na seks. Zawierają również fenyloetyloaminę, związek chemiczny powodujący, że patrzymy na kogoś przez różowe okulary. Hormon ten wydziela się w naszym mózgu w chwilach przyjemności oraz podniecenia seksualnego. Ta uzdrawiająca roślina, otwiera serce, łagodnie zmienia świadomość, pobudza, wprawia w błogostan.

Kakao silnie wiąże się z przestrzenią serca. Już Majowie i Aztekowie korzystali z niego jako ze świętej rośliny wspomagającej wewnętrzne podróże do światów duchowych. Mówi się, że kakao koryguje nierównowagę między umysłem i sercem, pomaga w pełni otworzyć serce, czuć współczucie i bezwarunkową miłość. Majowie i Aztekowie wiedzieli, że roślina ta może nauczyć nas jak wejść głębiej w serce i umysł Matki Ziemi, a także cieszyć się swoim ciałem i seksualnością. Dzięki temu możemy na nowo odkryć prawdziwą magię uzdrawiającej siły, która jest w nas.

 

Chcesz poczytać więcej na ten temat? Kliknij tutaj!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium